Foto's fietstoertocht IJzendijke

Op veler verzoek bijgaand de foto's van onze geslaagde fietstocht.

Met dank aan alle deelnemers en natuurlijk de organisatie.

http://www.mijnalbum.nl/Album=MGDHO7FU

(als de link niet opent kan je deze kopieren naar de webbrowser)

~~Toertocht Structuur 2000 IJzendijke op zondag 13 juli.

Een toertocht organiseren begint altijd met een gedegen voorbereiding. De commissie die de rit organiseert bestond uit: Peter van Vooren, Jan de Wit, Ben Bregonje en John Verbeke.
Na een 4-tal vergaderingen begon de voorbereiding van het uitzetten  onder een ongelukkig gesternte. Eerst bleek door een miscommunicatie met de NTFU onze rit niet op de kalender te staan. Uiteindelijk heeft Carlo ervoor kunnen zorgen dat een week voor aanvang van de tocht de rit alsnog op de digitale kalender van de NTFU werd geplaatst. Daarna werd  onze voorbereiding geteisterd door slecht weer, regen en een storm. Gelukkig werd ons team ook bijgestaan door Frank de Looze. Als motard zorgde hij voor een snelle routeverkenning waarbij we gebruik hebben gemaakt van de Garmin navigatie en hebben we op de motor (een aparte ervaring) ook een deel van de route van routebordjes voorzien. Frank hiervoor van harte bedankt.
Er werden 3 ritten uitgezet met afstanden van 45, 65 en 100 km. De rit zou deze keer richting België gaan. Bij het uitzetten is zoveel mogelijk geprobeerd gedeeltes van de route zowel voor de 45, 65 als 100 km te gebruiken.
Na het uitzetten van de routes die gedeeltelijk met de motor, de auto en de fiets werd gedaan zijn de routes op vrijdag en zaterdag voorafgaand van de tocht nogmaals gecontroleerd. Was maar goed ook want een gedeelte van de route tussen Maldegem en Balgerhoeke was bezaaid met takken door de storm van de woensdag ervoor. Over een afstand van 5 km hebben we de route zo goed als mogelijk vrijgemaakt van takken en bladeren. Ook hebben we hier en daar nog een extra pijl geplaatst.
Op dat moment waren we dus klaar voor de tocht. De inschrijving en het vertrek was vanaf 8 uur bij Ankie en Erwin in  de Uitspanning Cadsandria waar we al een aantal jaren een graag geziene gast zijn. Met angst en beven werd uitgekeken naar de weerberichten. Het zag er niet goed uit. De voorspelling kwam ook uit. Vanaf 8 uur kon er worden ingeschreven en gestart. Op dat moment goot het water. Duidelijk was toen al dat we het aantal deelnemers van vorig jaar (240) niet zouden halen. Sterker nog,de angst bestond dat we blij moesten zijn met 25 of 50 deelnemers. Toch verbeterde het weer wat en melden zich regelmatig  deelnemers. Zo waren er groepen uit Hoofdplaat, Biervliet en Oostburg. Ook viel het aantal deelnemers uit IJzendijke niet tegen waarbij de meesten kozen voor 45 en 65 km.
De tocht leidde zoals gezegd naar België waarbij de  45 km (later door wegomlegging ruim 50 km) rechtstreeks naar Balgerhoeke leidde waarna 27 km de stempelpost langs de vaart werd  bereikt. De 65 en 100 km kwamen langs een andere kant bij de stempelpost aan. Zij reden van Maldegem tot Balgerhoeke langs de  2 vaarten (in de volksmond de Stinker en de Blinker genoemd). Na de stempelpost reden beide afstanden verder en werd er door het domein het Leen (Eeklo) gereden. De 65 km reed daarna terug langs de stempelpost en volgde verder dezelfde route als de 45 km via Sint Laureins, Sint Jan in Eremo, de Roste Muis, Waterland Oudeman , Turkije weer naar IJzendijke. De 100 km maakte een extra lus waarbij vliegveld Ursel en bij Maldegem Kleit de Kampel werd aangedaan.
In totaal waren er toch nog een 80 deelnemers hetgeen teleurstellend was, maar door het weer  toch niet tegenvallend.  Tenslotte was het na de tocht dezelfde middag nog de routepijlen ophalen. Ook nu werden we weer geholpen door Frank. Waarvoor nogmaals onze dank. Ook willen we Pieter Calon en Carlo Wijffels bedanken voor hun medewerking op de dag van de rit en voor het ter beschikking stellen vaan de service wagen van Carlo. Wat me vooral is bijgebleven van deze rit is dat we tijdens het ophalen van de route pijlen enkele van onze trouwe  deelnemers waaronder Boudewijn Impens en zijn vrouw in de gietende regen en druipnat Ijzendijke zagen binnenkomen. W e hopen dat dit een volgende keer onder betere omstandigheden zal geschieden.

 

Reageer

Typ als controle het woord 'kat'
Naam


Reacties

Nog geen reacties